Pět důvodů, proč studovat na LF MU

1. Bonifikace a možné prominutí přijímacích zkoušek

Více bodů u přijímaček za více práce na střední škole!

Lékařská fakulta Masarykovy univerzity změnila kritéria přijímacího řízení pro akademický rok 2019/2020. Nad rámec již dříve existující možnosti prominout přijímací zkoušku na základě excelentního prospěchu na střední škole mohou nyní úspěšní řešitelé předmětových olympiád kategorie A, SOČek či držitelé jazykového certifikátu z angličtiny na úrovni C1 a výš získat body navíc v přijímacím řízení. Body za jednotlivé soutěže či jazykové certifikáty se sčítají. Pokud získáš 10 a více bonusových bodů, dostaneš se na Lékařskou fakultu bez přijímaček.

Podrobnosti a pravidla bonifikace

2. Simulační pracoviště LF MU

Zkoušej velet týmu a trénuj malé zákroky a operace nanečisto!

Simulační pracoviště Lékařské fakulty Masarykovy univerzity, jehož výstavba nyní probíhá, bude v českých podmínkách zcela unikátním pracovištěm, na kterém bude probíhat praktická výuka studentů medicíny. Zcela zásadním způsobem promění způsob výuky lékařských oborů. Díky nejmodernějšímu vybavení pro simulační medicínu a moderním způsobům výuky (např. trénink týmových dovedností, virtuální pacient apod.) se zde studenti budou systematicky připravovat na klinickou praxi, která je v reálném životě lékaře čeká, a to s obrovskou výhodou bezpečného prostředí za dohledu učitele a naprosté eliminace rizik pro pacienta.

Sleduj aktuální dění v SIMU na webu projektu:

Web Simulačního pracovistě

3. P-PooL

Láká tě věda a zároveň středověké „ars medica“ (umění léčit)?
Zapoj se do prestižního a v ČR unikátního studijního programu!

Pokud tvé důvody pro studium všeobecného lékařství nejsou ryze pragmatické či altruistické (což je naprosto v pořádku!), ale patříš k těm studentům, kteří chtějí proniknout k podstatě problému, chápou, že naše poznání nemocí je stále velmi neúplné, a zajímá je, jak se dělá věda, je pro tebe P-PooL to pravé. Cílem „Pregraduálního Programu pro motivované studenty Lékařství s rozšířenou vědeckou přípravou“ je vychovávat lékaře s autentickou zkušeností s výzkumem, kteří mají potenciál stát se v budoucnu špičkovými vědci v oblasti biomedicíny či  lékaři intenzivně zapojenými do klinického výzkumu. V rámci běžného studia všeobecného lékařství nebudeš mít žádné úlevy, naopak veškerý svůj volný čas věnuješ další práci na své kvalifikaci. Pokud tě to stále neodradilo, pak tě rádi uvítáme mezi námi!

Více o P-PooL

4. Pediatrická profilace a praktické stáže

Dítě není „malý dospělý“! Specializuj se!

Chceš se dívat pod ruce profesionálům poskytujícím komplexní péči v této delikátní oblasti medicíny v unikátním prostředí dětské části Fakultní nemocnice Brno? Lékařská fakulta studentům od 4. ročníku volitelně nabízí možnost zaměřit se více na pediatrii. Pokud si vybereš tento směr, budeš zhruba 60 % výuky klinických předmětů absolvovat na pediatrických klinikách. Kromě toho budeš mít praxi u praktického lékaře pro děti a dorost a naučíš se poznávat specifika dětského organizmu i na teoretické úrovni (volitelné předměty zaměřené na pediatrii). Pokud se touto cestou nevydáš, i tak si reálný kontext svých znalostí dále ověříš během mnoha praktických stáží ve fakultních, ale i regionálních nemocnicích podle vlastního výběru.

5. Studentský život a mezinárodní komunita

Nejen prací živ je člověk. Studuj a žij naplno!
Nejen učitelé, ale ani studenti tě nenechají na holičkách!

Spolek mediků má jedinečnou historii, byl založen na Masarykově univerzitě jako vůbec první studentský spolek a v roce 2019 oslaví 100. narozeniny. Studenti medicíny se při náročném studiu navzájem podporují: Spolek ti pomůže ve sdílené studovně, zajistí vstupy na sportoviště či pořádá neformální večírky. Ale třeba také – jako prestižní vrchol sezóny  – Reprezentační ples LF MU. Více o Spolku a jeho aktivitách zde.

Na LF MU také studuje velké množství studentů ze zahraničí a fakulta tudíž  nabízí i jedinečné mezinárodní prostředí. Další množství aktivit a akcí je organizováno právě zahraničními studenty (MIMSA). Mezinárodní federace asociací studentů medicíny (IFMSA) má za cíl prohloubit mezinárodní spolupráci studentů medicíny a zvýšení jejich zkušeností a dovedností nejen díky stážím v zahraničí.

Studenti mají během studia příležitost účastnit se mnoha studijních a pracovních pobytů v zahraničí, ať už v rámci výměnného programu Erasmus či právě prostřednictvím IMFSA, která každoročně zprostředkuje desítkám z nich mimoevropské prázdninové stáže.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info