Republika je jí už malá. Se svou SOČkou jede soutěžit až do Texasu. Část první: o výzkumu
1. část rozhovoru se SOČkařkou Karolínou Jeřábkovou o psaní práce, která nejen otevřela dveře na Lékařskou fakultu MU, ale prorazila až do zahraničí.
Na jednotlivých specializovaných prezenčních kurzech z dílny Nutričních terapeutů Ústavu veřejného zdraví LF MU se postupně zaměříte na dílčí složky stravy. Čtvrteční kurz se věnoval tématu Sacharidy a vláknina - živiny pro energii a pro zdraví.
Ve čtvrtek 7.4. se na Lékařské fakultě MU uskutečnil kurz Sacharidy a vláknina - živiny pro energii a pro zdraví.
Kurz nabídl odborný vhled do způsobů, jakými sacharidy dělíme. Junioři tak zjistili, že není sacharid jako sacharid. Některé nám ve větším množství mohou škodit, jiné jsou ale pro naše správné fungování naprosto zásadní.
Díky znalosti a porozumění tabulkám složení potravin návštěvníci akce už ale vědí, že mnohé potraviny, které se tváří jako zdravé, jsou ve skutečnosti vysoce slazené. Vědí, jakým způsobem správně počítat množství cukrů v nápojích a potravinách, jaká je doporučená denní dávka sacharidů a z čeho ve stravě získáváme energii. Odpoví vám také na otázku, proč se nám stává, že se zhruba půl hodiny po obědě cítíme unavení a máme chuť sníst něco sladkého. Při demonstraci pak měli studenti možnost ochutnat vodu s příměsí odpovídajícího množství cukru, jako je v kolových nápojích.
Zda jim chutnalo můžete prostudovat v přiložené fotogalerii.
1. část rozhovoru se SOČkařkou Karolínou Jeřábkovou o psaní práce, která nejen otevřela dveře na Lékařskou fakultu MU, ale prorazila až do zahraničí.
Den s medicínou potřetí jinak, tentokrát jsme se pořádně ponořili do tématu onkologie. Našli jste se v něm?