Project information
Mendelovo muzeum jako zprostředkovatel mezinárodní spolupráce

Information

This project doesn't include Faculty of Medicine. It includes Mendel Museum. Official project website can be found on muni.cz.
Project Identification
ROZV/06/2015
Project Period
1/2015 - 12/2015
Investor / Pogramme / Project type
Ministry of Education, Youth and Sports of the CR
MU Faculty or unit
Mendel Museum

Mendelovo muzeum je sice jednou z nejmenších jednotek univerzity, ale díky propojení s velikánem světové vědy G.Mendelem se snaží více propojit i se zahraničníim institucemi. V roce 2015 je jedinečná šance k provázání MU, skrze Mendelovo muzeum do řady mezinárodních aktivit. Jedná se nejen o aktivity, které jsou dlouhodobě připravovány - projekt Migration s městy Brno a Rennes a univerzity v Rennes a projekt Taiwan-akademický, ale i o aktivity očekávané ze strany zahraničí. Jedná se především o oslavy 150 let od Mendelových přednášek, tedy od počátků genetiky. Zde je jedinečná šance jak MU a její muzeum využít k výrazné mezinárodní prezentaci a zapojení do aktivit, které by přinesly širší povědomí o našich (univerzitních) aktivitách mimo město Brno, ale i ČR. Mendel je globálně brán jako Darwin, či Newton. Díky tomu můžeme využít historickou postavu k prezentaci vlastních úspěchů a bez skrupulí se pasovat do role pokračovatelů Mendelovské odkazu. Naštestí se rok 2015 týká i dalších významných výročí, jako je např. G. Placzek - světové uznávaný fyzik.
Hlavním důvodem pro realizaci je: využití Mendelova jména k propagaci vlastních aktivit MU z řady fakult, provázání s dalšími univerzitami a tím zvýšení mezinárodní prestiže, zvýraznění společenské role univerzity jako nositele obecného vzdělávání obyvatelstva a kultivace prostředí. Veškeré aktivity jsou nové a na univerzitách vzácně realizované.

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info