Podpora efektivní spolupráce biomedicínských oborů
MU a VUT Brno s účastí aplikační sféry 2009 - 2012

Operační program vzdělávání pro konkurenceschopnost
Prioritní osa: Terciární vzdělávání, výzkum a vývoj     Oblast podpory: Partnerství a sítě

HODNOCENÍ PRACOVNÍCH DNŮ ROCHE 5. 5. 2010

1) Získané informace byly zajímavé.
- toto bezesporu platí pro všechny studenty, kteří se pracovního dne zúčastnili. Žádný z nich nevyjádřil negativní postoj. Praktická část pro ně byla zajímavější (což není nic nečekaného), ovšem i tak se průměry obou pohybují mezi "rozhodně zajímavé" a "zajímavé".
Teoretická část: 1,43
Praktická část: 1,14

2) Získané informace byly užitečné.
- ačkoli je evidentní, že informace byly pro studenty méně užitečné, než zajímavé, i tato otázka dosáhla velmi dobrých výsledků. Do "užitečnosti" informací, které si studenti z pracovních dnů odnesli, se jistě promítne jejich představa budoucího uplatnění (otázku na toto téma máme hned následující, ale existují myšlenkové procesy, které jsou nevyhnutelné). S ohledem na tento fakt jsou výsledky velmi dobré, neboť (ať už "rozhodně" nebo "spíše") užitečné byly bez výjimky pro všechny zúčastněné.
Teoretická část: 1,7
Praktická část: 1,4

3) Informace využiji i ve své budoucí profesi.
- s tímto tvrzením se opět všichni studenti ztotožňují, opět nebyla zaznamenána žádná negativní odpověď a stejně jako v předchozích případech se objevil jen jeden student, který si není tak docela jist, nicméně se kloní na souhlasnou stranu (mimochodem jedná se stále o toho stejného).
Průměr: 1,5

4) Hodnocení jednotlivých částí Pracovního dne Roche
- studenti zde měli za úkol ohodnotit jednotlivé část programu známkami jako ve škole. Zde jsou uvedeny výsledky seřazené od nejlepších po "nejhorší" - nejhorší známkou je zde 1,6, tedy mezi jedničkou a dvojkou, což pouze odráží i jinak výborné hodnocení ze strany studentů.

Teoretická část:
Představení firmy Roche 1,07
Molecular Diagnostics, Applied Science 1,07
Medical marketing 1,07
Professional Diagnostics 1,21
Systémy řízení kvality 1,29
Public Relations 1,31
Oddělení logistiky a finanční odd. 1,36
Assay marketing 1,64
Praktická část:
Návštěva jednotlivých oddělení 1,00
Praktické ukázky 1,21

5) Slovní hodnocení:
- komentář uvedla většina studentů (79%) – jedna praktická připomínka, jinak samá chvála

č. resp. text
1 málo času u návštěvy jednotlivých oddělení - tak 45 min. - více času na probrání případů atd.
2 individuální přístup, komunikace
3 považuji tento pracovní den za velmi přínosný, ráda jsem viděla fungující tým! A práci, která je z odvětví, kde se mohu ve své pozdější praxi uplatnit. Děkuji za příjemně strávený den s představením Vaší společnosti
4 Bylo přínosné vidět fungování i z jiné stránky, než laboratorní. Zjistit jiné možnosti našeho budoucího uplatnění. Rozhodně velmi motivační. Moc děkujeme za možnost seznámit se s Vaší firmou!
5 Příjemné prostředí, ochota odpovědět na veškeré dotazy, prezentace poutavé a výstižné. Velmi dobrý celkový dojem. Nemám žádné připomínky na zlepšení
6 Dobrá organizácia, zaujímavý program a milý prístup. Páčilo sa mi, že počas praktickej části sme boli rozdelení do malých skupiniek, takže sme všetko viděli, mali priestor na svoje otázky.Za všetko Vám patrí jedno vel'ké ĎAKUJEM!
7 Nejvíce se mi líbila praktická část, především aplikované vědy a molekulární diagnostika, mohl tomu býtvyčleněn větší prostor
9 Praktické - velmi přínosné, umíte vysvětlovat lépe, než na našich přednáškách. Více času na praktickou část
11 Výstižné prezentace, vystihující podstatné informace
12 Otevřený přístup, střídání přednášejících, dobře organizovaný progam
13 Děkuji za příležitost, vše super

Pracovního dne se 5.5. zúčastnilo celkem 14 studentů z LFMU (7) a PřMU (7), z toho 13 žen a jeden muž. Převážně to byli studenti 2. a 4. ročníků.

Lékařská fakulta Masarykovy univerzity Přírodovědecká fakulta Masarykovy univerzity Vysoké učení technické v Brně Roche Fakultní nemocnice Brno
Tento projekt je spolufinancován Evropským sociálním fondem a státním rozpočtem České republiky.
INVESTICE DO ROZVOJE VZDĚLÁVÁNÍ