Informace o projektu
Interdisciplinární podpora etiky výzkumu (INSURE)

Logo poskytovatele

Cílem projektu je vytvořit plně profesionální systém podpory etiky výzkumu na člověku pro vysoké školy a výzkumné organizace, u nichž hlavním znakem tohoto výzkumu je rozmanitost témat, a tudíž i různorodost etických aspektů. Tento systém podpory je založen na interdisciplinárním týmu odborníků, kteří se aplikovanou etikou dlouhodobě zabývají a mají zkušenosti s posuzováním výzkumných projektů. Systém podpory bude kromě etických aspektů zahrnovat i aspekty právní včetně ochrany osobních údajů dle GDPR a také oblast tzv. vědecké integrity, neboť všechny tyto roviny výzkumu jsou vzájemně provázány a nelze je od sebe oddělovat. Výstupy projektu (manuály, guidelines, příručky, tematické zprávy, workshopy) budou určeny jednak výzkumníkům samotným, ale i grantovým agenturám, managementu výzkumných organizací a členům etických komisí.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  3 – Zdraví a kvalitní život Cíl udržitelného rozvoje č.  9 – Průmysl, inovace a infrastruktura Cíl udržitelného rozvoje č.  16 – Mír, spravedlnost a silné instituce Cíl udržitelného rozvoje č.  17 – Partnerství ke splnění cílů

Publikace

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info