Způsob výroby termomacerovaného hroznového moštu s přídavkem kyseliny L-askorbové

Autoři

BALÍK Josef VEVERKA Jaromír KYSELÁKOVÁ Marie HÍC Pavel HORÁK Miroslav TOMÁNKOVÁ Eva ŠNURKOVIČ Petr HOUŠKA Milan KÝHOS Karel TŘÍSKA Jan VRCHOTOVÁ Naděžda TOTUŠEK Jiří LEFNEROVÁ Danuše SOBOTA Jindřich

Rok publikování 2016
Druh Patent
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Vydavatel Úřad průmyslového vlastnictví
Stát vydání Česko
Číslo patentu 306301
www https://isdv.upv.cz/webapp/webapp.pts.det?xprim=1641817&lan=cs&s_majs=&s_puvo=&s_naze=&s_anot=
Popis Způsob výroby termomacerovaného hroznového moštu s přídavkem kyseliny L-askorbové probíhá tak, že kyselina L-askorbová se přidá v minimálním množství l mg na l kg hroznů nebo do hroznové drti, přičemž tato směs se termomaceruje po dobu minimálně l minuty při minimální teplotě 50 °C. Termomacerované hrozny s přídavkem kyseliny L-askorbové nebo termomacerovaná hroznová drť se po zchlazení lisují a získaný tennomacerovaný mošt s přídavkem kyseliny L-askorbové se ošetří konzervací.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info