Thermal analysis and Knudsen effusion mass spectrometry combined in a specially-adapted commercial skimmer coupled instrument (Netzsch)

Logo poskytovatele
Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Lékařskou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Termická analýza a Knudsenova efúzní hmotnostní spektrometrie spojená ve speciálně upraveném komerčním přístroji skimerového typu (Netzsch)
Autoři

BROŽ Pavel ZELENKA František SOPOUŠEK Jiří OUTLÁ Martina KUBĚNOVÁ Tereza ZOBAČ Ondřej

Rok publikování 2019
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj CALPHAD-COMPUTER COUPLING OF PHASE DIAGRAMS AND THERMOCHEMISTRY
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www https://doi.org/10.1016/j.calphad.2019.02.007
Doi http://dx.doi.org/10.1016/j.calphad.2019.02.007
Klíčová slova TA; KEMS; Cadmium; Ytterbium; Ag-Cu nanoparticles
Přiložené soubory
Popis Cílem tohoto článku je informovat o zařízení Netzsch STA 409 CD/3/403/5/G, speciálně upraveném typu komerčního přístroje STA 409 CD - QMS 403/5 Skimmer Coupling, který kombinuje metody termické analýzy s Knudsenovou efúzní hmotnostní spektrometrií. Jsou prezentovány konstrukční parametry přístroje a také jeho výhody a nevýhody. Přístroj může být použit pro široké spektrum studií v materiálové oblasti, z nichž některé jsou demonstrovány, zahrnující např. termodynamická studia a studia fázových transformací, studium povrchových a katalytických procesů, zkoumání materiálů na víceúrovňové škále. Je diskutován nový multifunkční design, jakož i přístrojové možnosti, s ohledem na již zveřejněné informace.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info