Tanečně pohybové aktivity pro zdravé seniory a seniory s mírnou kognitivní poruchou

Varování

Publikace nespadá pod Lékařskou fakultu, ale pod Fakultu sportovních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

SVOBODOVÁ Lenka GRMELA Roman SKOTÁKOVÁ Alena VACULÍKOVÁ Pavlína SEBERA Martin KROPÁČOVÁ Sylvie SKLENAŘÍKOVÁ Jana CHYTILOVÁ Gabriela SOVADINOVÁ Lucie HUSÁR Dominik

Rok publikování 2019
Druh Odborná kniha
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sportovních studií

Citace
Popis Demografické změny v mnoha zemích vedly ke zvýšení podílu starších osob ve společnosti, což má za následek specifické zdravotní problémy. S procesem stárnutí stoupá počet lidí s Alzheimerovou chorobou, která je jednou z hlavních příčin demence. Tato skutečnost následně ovlivňuje rozsah soběstačnosti, a tak významně snižuje kvalitu života seniorů trpících touto nemocí. Jedním z možných způsobů zpomalení procesu stárnutí může být fyzická aktivita, v našem případě šestiměsíční intervenční tanečně-pohybový program. Celkové výsledky funkčních testů a testu rovnováhy ukazují, že aplikovaný intervenční tanečně-pohybový program měl pozitivní vliv na vybrané parametry funkční zdatnosti u zdravých seniorů a seniorů s mírnou kognitivní poruchou.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info