Doporučení ESPEN k nemocničnímu stravování - část 1

Autoři

KAPOUNOVÁ Zlata

Rok publikování 2022
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny - Zpravodaj pro školní a dietní stravování
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
www DOPORUČENÍ ESPEN K NEMOCNIČNÍMU STRAVOVÁNÍ – ČÁST 1
Klíčová slova hospital diets; guideline; nutrition; dietitian
Popis Evropská společnost pro klinickou výživu a metabolismus (ESPEN) vydala v roce 2021 doporučení pro nemocniční stravování. Dokument vznikl na základě potřeby systematicky shrnout současné poznatky založené na důkazech týkajících se organizace stravovacích provozů, indikace terapeutických diet a monitoringu příjmu stravy ve zdravotnických zařízeních, rehabilitačních zařízeních a zařízeních sociálních služeb s přihlédnutím k individuálním potřebám pacientů/klientů ve snaze snížit riziko výskytu malnutrice. Postupně je představeno všech 56 ESPEN doporučení.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info