Food safety and health concerns of synthetic food colors: an update

Název česky Bezpečnost potravin a zdravotní rizika syntetických potravinářských barviv: aktualizace
Autoři

AMCHOVÁ Petra ŠIŠKA Filip RUDÁ Jana

Rok publikování 2024
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj TOXICS
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
www https://www.mdpi.com/2305-6304/12/7/466
Doi http://dx.doi.org/10.3390/toxics12070466
Klíčová slova toxicity; food dye; color; safety; ADI
Popis This narrative review aims at reviewing the toxicological data that has become available since 2014. The reviewed colors are Quinoline Yellow, Sunset Yellow, Azorubine, Amaranth, Ponceau 4R, Erythrosine, Allura Red, Patent Blue, Indigo Carmine, Brilliant Blue FCF, Green S, Brilliant Black, Brown HT and Lithol Rubine BK.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info