Antimutagenic activity of raw materials and by-products from production of grape wines

Logo poskytovatele
Název česky Antimutagenní aktivita suroviny a vedlejšího produktu při výrobě révových vín
Autoři

TOTUŠEK Jiří LEFNEROVÁ Danuše KYSELÁKOVÁ Marie BALÍK Josef VEVERKA Jaromír TŘÍSKA Jan VRCHOTOVÁ Naděžda

Rok publikování 2008
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Czech J.Food Sci
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Potravinářství
Klíčová slova wine; grape berries; polyphenolic compounds; antimutagenicity
Popis Inhibice mutagenity dvou mutagenů (IQ, MNU)působením methanolicých extraktů zdravých čerstvých hroznů třech modrých a třech bílých odrůd byla studována Amesovým testem.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info