Laboratorní diagnostika ve zdravotnictví

Bakalářské studium v prezenční formě.

Program je možné studovat pouze jednooborově.

Termíny přihlášek

Co se naučíte

Proč byste měli jít studovat náš program Laboratorní diagnostika ve zdravotnictví? Poznáte laboratorní zázemí fakultních nemocnic v Brně. Naučíte se provádět diagnostická vyšetření, budete vědět, jaké testy se používají pro konkrétní nemoci a patologické stavy. Budete znát jejich důležitost pro stanovení diagnózy pacienta.  

Naučíte se pracovat s nejmodernější laboratorní technikou. Současně získáte vzdělání v základních klinických laboratorních oborech jako je klinická biochemie, hematologie a transfuzní lékařství, mikrobiologie, imunologie, genetika a patologie. V klinických laboratořích fakultních nemocnic v Brně využijete získané teoretické znalosti, naučíte se i praktické dovednosti, které využijete po absolvování studia.  

Studium je zaměřené také klinicky. Ve volitelných předmětech potkáte pacienty. A to například při odběru krevních vzorků nebo získávání klinické diagnózy. Během studia můžete absolvovat prázdninovou stáž v nemocniční laboratoři v Gironě ve Španělsku nebo absolvovat v rámci Erasmu část studia ve Velké Británii na univerzitě ve Wolverhamptonu.

Je studium programu pro vás?

Odpovězte si na následující otázky:

  • Máte zájem o přírodní vědy a medicínu?
  • Nebojíte se nových technologií? Chcete rozumět tomu, jak fungují?
  • Baví vás práce v laboratoři?
  • Jste manuálně zruční?

Odpověděli jste kladně? Pak je program Laboratorní diagnostika ve zdravotnictví pro vás ten pravý.

„Laboratorní diagnostika“

Praxe

Náš program je profesně zaměřený a praxe je důležitou součástí nácviku praktických dovedností. Praxe je hlavní náplní výuky 5. semestru. Probíhá v klinických laboratorních ústavech a odděleních ve Fakultní nemocnici Brno a Fakultní nemocnici u sv. Anny v Brně. Poznáte klinické laboratorní zázemí fakultních nemocnic napříč všemi laboratorními provozy a sami získáte představu o svém budoucím uplatnění. 

Chcete vědět víc?

http://www.med.muni.cz/index.php?id=939&pracoviste=110616

Uplatnění absolventů

Získáte odbornou způsobilost k výkonu povolání zdravotního laboranta nejen v České republice, ale i v zemích Evropské unie. Naleznete uplatnění při vysoce kvalifikované práci v laboratořích zdravotnických zařízení nebo ve výzkumných pracovištích. Budete vybaveni solidními teoretickými a praktickými dovednostmi, které získáte v prostředí medicínských laboratoří.  

Podmínky přijetí

Za úspěšně absolvovanou přijímací zkoušku do PCŽV se uznává složená přijímací zkouška do příslušného studijního oboru na LF MU v červnu 2023 pro akademický rok 2023/2024, kdy uchazeč nebyl přijat z kapacitních důvodů.

Kritéria hodnocení

Podmínky přijetí do PCŽV: 1. ukončené středoškolské vzdělání s maturitou 2. úspěšné absolvování přijímací zkoušky do prezenčního studia v přijímacím řízení 2023/2024 3. uzavření smlouvy o PCŽV 4. uhrazení 50 % ceny vzdělávání do dne zápisu 8. 9. 2023 pro podzimní semestr akademického roku 2023/2024


Bodové hranice a počty přijatých z minulých let

Možnosti studia

Jednooborové studium

Studium, ve kterém má student předem jasně definovaný seznam povinných předmětů. Ty si zpravidla doplní z široké nabídky povinně volitelných a volitelných předmětů. Vybranému vědnímu oboru se pak věnuje naplno.

Předměty – příklad průchodu studiem

Jak může vypadat vaše studium:


Podrobné informace o předmětech studijního plánu

Navazující studium

Informace o studiu

Zajišťuje Lékařská fakulta
Typ studia bakalářský
Forma prezenční ano
kombinovaná ne
distanční ne
Možnosti studia jednooborově ano
jednooborově se specializací ne
v kombinaci s jiným programem ne
Doba studia 3 roky
Vyučovací jazyk čeština
Bodové hranice a počty přijatých z minulých let

Váháte?
Máte otázku?

Nechte si poradit v diskusním fóru Masarykovy univerzity

Diskusní fórum MUNI

Nebo nám pošlete e-mail na

Zajímá vás obsah a podmínky studia programu Laboratorní diagnostika ve zdravotnictví? Zeptejte se na program-23442@mail.muni.cz

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info