Simulační kurz přednemocniční neodkladné péče

Pod vedením zkušených lektorů (zdravotnických záchranářů) měli účastníci kurzu nejen příležitost osvěžit si aktuální doporučené postupy, ale také se naučili několik praktických dovedností v rámci workshopů neodkladných výkonů.

1. 2. 2024

Bez popisku

Ve čtvrtek 18. 1. 2024 se na SIMU konal zbrusu nový simulační kurz Akutní stavy v přednemocniční neodkladné péči.

Výuka byla určena především pro čerstvé absolventy oboru Zdravotnický záchranář a pro zdravotnické pracovníky, kteří se chystají na přechod z nemocničního prostředí do „divočiny“ přednemocniční neodkladné péče.

Zkušení lektoři, Michal Jakubů a Hana Šperková s nezastupitelnou technickou i odbornou podporou Juraje Ovčíka, Martina Knápka, Ondřeje Machálka a Veroniky Kamenské provedli osm účastníků kurzu osmi simulacemi a dvěma praktickými workshopy. Paleta simulací zahrnovala jak méně časté, ale o to kritičtější stavy, tak i standardní zdánlivě nekritické výjezdy, se kterými se záchranáři setkávají každodenně.

Nedílnou součástí zmiňovaných simulací bylo jak ukotvení technických znalostí a dovedností, tak nácvik netechnické zdatnosti, jako je práce v týmu, ale i komunikace s pacientem a jeho blízkými.

Workshopy byly zaměřeny na základní dovednosti při ventilaci pacienta samorozpínacím vakem a na život zachraňující úkony, jako je dekomprese tenzního pneumothoraxu a zajištění intraoseálního přístupu.

Všem účastníkům děkujeme za jejich odvahu a nasazení při zvládání simulací. Díky Vám můžeme kurz posouvat dál a moc si toho vážíme.

Fotogalerie kurzu Další termín kurzu


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info