Project information
Mezinárodní spolupráce v lékařské mikrobiologii – pokračující aktivní práce ve Výkonném výboru ESCMID ESGB a zintenzivnění mezinárodních vztahů (BIOFILM)

Project Identification
LG15055
Project Period
1/2016 - 12/2017
Investor / Pogramme / Project type
Ministry of Education, Youth and Sports of the CR
MU Faculty or unit
Faculty of Medicine

Díky pokračující práci zástupců České republiky v ESGB a tedy zapojení ČR do evropského dění v problematice klinické mikrobiologie a mikrobiálního biofilmu budeme mít možnost ovlivňovat dění v jedné z největších světových mikrobiologických odborných organizací, podílet se na směřování mikrobiologického výzkumu či na programu a prostřednictvím členství v Programme Committee dění na jedné z předních světových mikrobiologických konferencí, European Congress of Clinical Microbiology and Infectious Diseases. Aktivní prací vědeckých pracovníků v mezinárodně uznávaných odborných společnostech stoupá prestiž nejen jednotlivých pracovišť, ale celé České republiky, jako země podporující mezinárodní spolupráci. Aktivní prací vědeckých pracovníků z ČR zapojených do organizačních a odborných pozic ESGB získáme rovněž možnost spolupodílet se na směřování a rozvoji studia problematiky biofilmu.
Cílem předkládaného projektu je podpora zastoupení českých vědců ve Výkonném výboru odborné mezinárodní společnosti ESCMID Study Group for Biofilm, čímž projekt napomáhá získávání kontaktů a navazování spolupráce se zahraničními pracovišti a podporuje reprezentaci České republiky v zahraničí. Účast na vedení mezinárodní odborné vědecké společnosti je celosvětově vnímána jako prestižní záležitost.

You are running an old browser version. We recommend updating your browser to its latest version.

More info