Jak se peče věda aneb v čem Vám pomůže karfiol a veterinář

Tentokrát se v 22. dílu podcastu STETOSKOP podíváme do trošku jiné kuchyně. Do té vědecké. 

26. 3. 2021

Bez popisku

Jak si představujete vědce? Protože… když se řekne vědec, mnohým z vás se může vybavit zanedbaný šílenec v praktickém životě neuplatnitelný. Našimi hosty jsou dva nadšení vědci, kteří ale vůbec těmto zažitým předsudkům neodpovídají. Pro téma své diplomové práce se nechají inspirovat policií, pro vzorky neváhají vycestovat do zahraničí. Co si takový vědec přiváží ze stáže ve svém kufru? Jaké to je vycestovat poprvé do světa? Co je dokáže rozesmát nad mikroskopem? Milé a poučné povídání nás čeká v dalším dílu Stetoskopu, pozvání přijali Mgr. Zuzana Koledová, Ph.D., z Ústavu histologie a embryologie LF MU a Jakub Sumbal – student 6. ročníku VL LF MU. Pojďme poodkrýt pokličku a podívat se, jak se peče věda aneb v čem Vám pomůže karfiol a veterinář.


Podcast STETOSKOP

Podcastem STETOSKOP přibližujeme širší veřejnosti život na naší fakultě, představujeme zajímavé vědecké projekty, občas nakoukneme pod plášť nejen doktorskému studiu, zpovídáme významné osobnosti z řad studentů, absolventů i zaměstnanců. A velkým přáním zůstává se inspirací středoškoláků pro studium na naší fakultě.

Přejeme příjemný poslech. Nasaďte si sluchátka, my nasazujeme STETOSKOP.

Poslouchejte nás v těchto aplikacích


Více článků

Přehled všech článků

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info