Výživové faktory a faktory životního stylu ve vztahu ke kolorektálnímu karcinomu, výsledky dotazníkového šetření studie Brassica

Autoři

BISCHOFOVÁ Svatava ŠACHLOVÁ Milana BŘEZKOVÁ Veronika SLABÝ Ondřej

Rok publikování 2013
Druh Konferenční abstrakty
Citace
Popis Vznik kolorektálního karcinomu (CRC) bývá často dáván do souvislosti s výživou a životním stylem. Ke snížení počtu zemřelých přispívá včasným záchytem sekundární prevence, screening, který v ČR funguje od roku 2000, nicméně základním pilířem snížení incidence by měla být prevence primární. Cílem našeho výzkumu bylo zhodnocení vlivu vybraných výživových zvyklostí a faktorů životního stylu ve vztahu k CRC. Výsledky by mohly přispět k pochopení jednotlivých mechanizmů vycházejících z těchto vnějších činitelů a k případné formulaci příslušných doporučení za účelem snížení rizika vzniku tohoto onemocnění.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info