Snídaňové cereálie ve stravě (nejen) u dětí I.- zdravá snídaně nebo sladká pochoutka?

Autoři

KAPOUNOVÁ Zlata MATĚJOVÁ Halina

Rok publikování 2014
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Endokrinologie, diabetologie, metabolismus, výživa
Klíčová slova Breakfast cereals;children
Popis V přehledu je popsána základní charakteristika a historie tzv. cereálních snídaní. Část je věnována nutričnímu složení pro orientaci v bohaté nabídce na trhu a také jejich vlivu na zdraví člověka. Z hlediska jejich pravidelné konzumace a poměrné vysoké spotřeby představují tyto produkty významnou skupinu obilovin, která se taktéž podílí na výsledném zdraví populace v četně dětí.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info