Hodnocení kvality stravy konzumentů raw food – kazuistiky

Autoři

HANUŠKOVÁ Daniela SPÁČILOVÁ Jana POHOŘALÁ Aneta MATĚJOVÁ Halina

Rok publikování 2017
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Ostatní lékařské obory
Klíčová slova raw food; Evaluation of diet quality
Popis Kazuistiky navazují na teoretický článek (VaP2/2017) 0 stylu stravování raw food. Jsou zaměřeny na analýzu stravovacího režimu třech mladých konzumentů raw food a jeho hodnocení z hlediska kvality i množství přijímaných živin. Nedostatečný přívod byl pozorován pouze u vitaminů D a B12, u vápníku významně v jednom případě. Ideální nebo naopak excesivní hodnoty přívodu ostatních makro- 1 mikronutrientů, které se ve výsledcích ukázaly, je však nutné hodnotit individuálně s ohledem na původ, podobu konkrétní živiny a existenci dalších faktorů znemožňujících nebo naopak podporujících resorpci v lidském organismu.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info