Influence of electron beam irradiation on physical properties of microwave plasma synthesized graphene nanosheets

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Lékařskou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Vliv ozáření elektronovým paprskem na fyzikální vlastnosti grafenových nanošupin připravených v mikrovlnném plazmatu
Autoři

JURMANOVÁ Jana JAŠEK Ondřej TOMAN Jozef ŠNÍRER Miroslav KALINA Michal

Rok publikování 2020
Druh Článek ve sborníku
Konference Conference Proceedings - NANOCON 2019
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
www Web konference
Doi http://dx.doi.org/10.37904/nanocon.2019.8453
Klíčová slova Graphene; electron microscopy; irradiation; structure
Přiložené soubory
Popis Ke stanovení fyzikálních vlastností syntetizované mikrovlnné plazmy byla použita rastrovací elektronová mikroskopie grafenové nanosheety, jako je velikost a tvar za různých parametrů elektronového paprsku (zrychlovací napětí, proud elektronového paprsku, pracovní vzdálenost). Stabilita a množství defektů grafenových nanočástic struktura byla zkoumána v závislosti na těchto parametrech a výsledky byly porovnány s údaji získané pomocí TEM a dynamického rozptylu světla (DLS). Ozařování elektronovým paprskem vedlo ke změně nanočástic byla také pozorována topografie a tvorba defektů. Amorfizace uhlíkové nanostruktury vedla k zvýšení intenzity pásma D (1360 cm-1) v Ramanových spektrech. Na rozdíl od poškození ozářením elektronovým paprskem vysokoteplotní žíhání, až 800 ° C, v Ar nevedlo k žádným pozorovatelným změnám.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info