A historical perspective and opportunities for dietetics education, practice and professional organizations in the Czech Republic

Název česky Vývoj vzdělávání, praxe a profesních organizací nutričních terapeutů v České republice a jejich možnosti do budoucna
Autoři

KROBOT Martin HAWK Victoria Hazelette SPÁČILOVÁ Veronika KAPOUNOVÁ Zlata

Rok publikování 2021
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Profese online
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
www https://profeseonline.upol.cz/pdfs/pol/2021/01/05.pdf
Doi http://dx.doi.org/10.5507/pol.2021.001
Klíčová slova dietitian;dietary nurse;nutrition;scope of practice;education;allied health;history of dietetics
Popis This narrative review aims to examine the history of nutrition care in the Czech Republic and identify future opportunities for the development and contributions of dietitians. We include information about education, relevant legislation, licensure, scope of practice, the current workforce, and existing professional organizations. The article provides an assessment of the opportunities for the future development and professionalization of dietitians.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info