Hodnocení některých výživových faktorů u vybrané skupiny vojáků AČR před a v průběhu základní vojenské služby

Varování

Publikace nespadá pod Lékařskou fakultu, ale pod Fakultu sportovních studií. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

JUŘÍKOVÁ Jana BŘEZINA Pavel ŠIMŮNEK Jan

Rok publikování 2002
Druh Článek ve sborníku
Konference Sborník odborného semináře "Proviantní zabezpečení vojenských profesionálů AČR
Fakulta / Pracoviště MU

Fakulta sportovních studií

Citace
Klíčová slova vegetables; fruit; milk and dairy products; meat
Popis V práci bylo sledováno stravování 9 vojáků účastnících se potápěčského kurzu. Stravování vojáků bylo zjišťéváno pomocí dotazníku a také sledováním jejich denního stravovacího záznamu. Výsledky ukázaly, že vojáci si během potápěčského kurzu kupují velké množství tučných pokrmů. Chybí jim vitaminy, minerální látky a vláknia, protože konzumace ovoce a zeleniny stejně jako koonzumace mléka a mléčných výrobků je nedostatečná.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info