Průkaz probiotických kultur v komerčních doplňcích stravy na českém trhu

Autoři

DUŠKOVÁ Marta KOLÁČKOVÁ Ivana ZAPLETALOVÁ Martina NOVÁK David KRÁLÍK Petr KARPÍŠKOVÁ Renata

Rok publikování 2023
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny
Citace
Klíčová slova lactic acid bacteria; qualitative analysis; cultivation methods; non-cultivation methods; food supplements
Popis Kontrola probiotických doplňků stravy je rozhodující pro ověření jejich účinnosti i bezpečnosti. Cílem této studie bylo provést kvalitativní analýzu šesti komerčně dostupných probiotických preparátů a kultivační i nekultivační metodou (16S rRNA NGS) porovnat laboratorní výsledky s deklarovanými informacemi v příbalových letácích produktů.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info