Influence of dietary phenolic acids on redox status of iron: Ferrous iron autoxidation and ferric iron reduction

Logo poskytovatele
Logo poskytovatele
Název česky Vliv fenolových kyselin na redoxní stav železa: oxidace železnatých iontů a redukce železitých iontů
Autoři

CHVÁTALOVÁ Kateřina SLANINOVÁ Iva BŘEZINOVÁ Lenka SLANINA Jiří

Rok publikování 2008
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Food Chemistry
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Potravinářství
Klíčová slova Iron; Phenolic acids; Polyphenols; Ferrous ion; Ferric ion; Autoxidation; Ferric iron reduction; Metal chelation; Ferroxidase-like activity
Popis Všechny fenolové kyseliny nesoucí 3,4-dihydroxy (katechol) or 3,4,5-trihydroxy (galloyl) skupiny tvořily chelaty s železitými ionty a významně zvyšovaly rychlost autooxidace iontů Fe2+.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info