The changes of selected phenolic substances in wine technology

Název česky Změny vybraných fenolických látek v technologii vína
Autoři

BALÍK Josef KYSELÁKOVÁ Marie TŘÍSKA Jan VRCHOTOVÁ Naděžda VEVERKA Jaromír HÍC Pavel TOTUŠEK Jiří LEFNEROVÁ Danuše

Rok publikování 2008
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Czech J. Food Sci
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Potravinářství
Klíčová slova polyphenols; piceid; resveratrol; caftaric acid; colour; antioxidative capacity; grape must; pressing; red wine;clarifyig agents
Popis Byl zkoumán vliv technologie lisování a číření moštu z bílých hroznů na koncentraci fenolických sloučenin a na jejich antioxidační kapacitu. Čtyři různé odrůdy byly zpracovány hydraulickou a nebo pneumatickou technologií lisování. V jednotlivých stadiích lisování a po přidání různých dávek čířícího činidla byly vzorky moštů analyzovány na obsahy polyfenoliockýc sloučenin a antioxidační kapacity.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info