Antimutagenní aktivita surovin a vedlejšího produktu při výrobě révových vín

Autoři

LEFNEROVÁ Danuše TOTUŠEK Jiří KYSELÁKOVÁ Marie BALÍK Josef VEVERKA Jaromír TŘÍSKA Jan VRCHOTOVÁ Naděžda

Rok publikování 2008
Druh Článek ve sborníku
Konference Aktuální problematika genetické toxikologie
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Genetika a molekulární biologie
Klíčová slova Wine;grape berries;antimutagenicity
Popis Inhibice mutagenity byla studována Amesovým testem užitím dvou modelových mutagenů (IQ,2-amino-3-methyl-3H-imidazo-(4,5-f-)-quinoline and MNU,N-nitroso-N-methylurea)působením methanolových extraktů čerstvých zdravých bobulí révy vinné a extraktů bobulí napadených plísní Botrytis cinerea

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info