Biomarker discovery in low-grade breast cancer using isobaric stable isotope tags and two-dimensional liquid chromatography-tandem mass spectrometry (iTRAQ-2DLC-MS/MS) based quantitative proteomic analysis

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Lékařskou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Vyhledávání biomarkerů karcinomu prsu nízkého stupně malignity pomocí proteomové analýzy s použitím značek se stabilními izotopy a dvourozměrné chromatografie s tandemovou hmotnostní spektrometrií (iTRAQ-2DLC-MS/MS)
Autoři

BOUCHAL Pavel ROUMELIOTIS Theodoros HRSTKA Roman NENUTIL Rudolf VOJTĚŠEK Bořivoj GARBIS Spiros D.

Rok publikování 2009
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Journal of Proteome Research
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Doi http://dx.doi.org/10.1021/pr800622b
Obor Biochemie
Klíčová slova Breast cancer; biomarkers; proteomics; mass spectrometry; liquid chromatography; iTRAQ
Popis Prezentovaná studie představuje první využití metody proteomové analýzy na principu kombinace značení stabilními izotopy, dvourozměrné chromatografie a tandemové hmotnostní spektrometrie (iTRAQ-2DLC-MS/MS) pro srovnání proteinového složení dvou primárních nádorů prsu nízkého stupně malignity (metastazující a nemetastazující) a metastáze v lymfatické uzlině. Hlavními cíli studie bylo: (1) definovat proteinové spektrum detegovatelné touto metodou a (2) odhalit protenciální kandidátní biomarkery pro následné ověřovací a validační studie. Pomocí studie bylo detegováno 605 proteinů.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info