Tři oříšky pro Popelku...a nebo čtyři?

Autoři

PISKÁČKOVÁ Zlata MATĚJOVÁ Halina

Rok publikování 2009
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Výživa a potraviny
Fakulta / Pracoviště MU

Lékařská fakulta

Citace
Obor Hygiena
Klíčová slova nuts; fatty acid; health
Popis Výzkumy v posledních letech přinášejí přesvědčivé důkazy o pozitivním účinku ořechů na lidské zdraví. Pozornost je soustředěna zejména na frekvenci konzumace ořechů a výskyt kardiovaskulárních onemocnění. Při pravidelné konzumaci ořechů byl pozorován jejich příznivý vliv na hladinu krevních lipidů (zvláště cholesterolu) a na tělesnou hmotnost. Článek podává přehled vědeckých důkazů o prospěšných účincích ořechů na lidské zdraví, popisuje biologické mechanismy a jednotlivé složky ořechů, které v těchto dějích sehrávají významnou roli.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info