Magnetic Microspheres for DNA Diagnostics and DNA Delivery

Varování

Publikace nespadá pod Lékařskou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Magnetické mikročástice pro DNA diagnostiku a transport DNA
Autoři

RITTICH Bohuslav ŠPANOVÁ Alena TRACHTOVÁ Štěpánka HORÁK Daniel

Rok publikování 2010
Druh Článek ve sborníku
Konference Sixth International Conference on Materials Structure and Micromechanics of Fracture
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Genetika a molekulární biologie
Klíčová slova nonporous magnetic hydrophilic microspheres; P(HEMA-co-EDMA); P(HEMA-co-GMA); PGMA; poly(N-isopropylacrylamide); enzyme immobilization; DNA isolation; PCR
Popis Magnetické neporézní hydrofilní poly(2-hydroxyethyl methakrylát-co-ethylen dimethakrylát) [P(HEMA-EDMA))], poly(2-hydroxyethyl methakrylát-co-glycidyl methakrylát) [P(HEMA-GMA)] a poly(glycidyl methakrylát) [PGMA] mikročástice byly připraveny jednostupňovou dispersní polymerizací v přítomnosti stericky nebo elektrostaticky stabilizovaných koloidních částic magnetitu nebo maghemitu. Na mikročástice byly imobilizovány enzymy RNasa A, DNasa I, proteinasa K a protilátky proti buňkám Salmonelllla a byla ověřena jejich funkčnost. Heterogenní lanthanidové komplexy kyseliny ethylendiaminotetraoctové a iminodioctové, imobilizované na magnetických částicích PGMA a P(HEMA-EDMA), byly použity ke katalýze štěpení plastmidové DNA. Monodispersní poly(N-isopropylacrylamidové) částice byly připraveny pomocí dvou metod. Částice byly použity k reversibilní adsorpci DNA při různých teplotách.
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info