Mass Spectrometry Characterization of Plant Phosphoproteins

Logo poskytovatele

Varování

Publikace nespadá pod Lékařskou fakultu, ale pod Středoevropský technologický institut. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Název česky Charakterizace rostlinných fosfoproteinů hmotnostní spektrometrií
Autoři

NOVÁKOVÁ Kateřina ŠEDO Ondrej ZDRÁHAL Zbyněk

Rok publikování 2011
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj CURRENT PROTEIN & PEPTIDE SCIENCE
Fakulta / Pracoviště MU

Středoevropský technologický institut

Citace
www http://www.ncbi.nlm.nih.gov/pubmed/21348846
Obor Analytická chemie, separace
Klíčová slova Plant phosphorylation; phosphoproteomics; mass spectrometry; sample preparation
Popis Fosforylace proteinů patří k významným post-translačním modifikacím mobilizojících velký počet genů. Je zapojena do mnoha zásadních biologických procesů a do značné míry se podílí na vlastnosti proteomu. Z různých biologických a technických důvodů, charakterizace fosforylace proteinů vyžaduje kombinaci různých postupů. V tomto článku je kladen zvláštní důraz na analytické strategie související se stanovením přítomnosti fosforylace a lokalizaci fosforylačních míst pomocí hmotnostní spektrometrie (MS).
Související projekty:

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info