Mléko a prostředí mlékárenské výroby: zdroje a cesty šíření Listeria monocytogenes

Varování

Publikace nespadá pod Lékařskou fakultu, ale pod Přírodovědeckou fakultu. Oficiální stránka publikace je na webu muni.cz.
Autoři

GELBÍČOVÁ Tereza KARPÍŠKOVÁ Renata DEMNEROVÁ Kateřina

Rok publikování 2011
Druh Článek v odborném periodiku
Časopis / Zdroj Mlékařské listy
Fakulta / Pracoviště MU

Přírodovědecká fakulta

Citace
Obor Potravinářství
Klíčová slova persistence; hygiene; typing methods
Popis Sledování výskytu Listeria monocytogenes v rámci celého potravinového řetězce je jedním z předpokladů zajištění bezpečnosti potravin. Článek předkládá informace o možnostech šíření kontaminace L. monocytogenes na mléčných farmách a v mlékárenských podnicích vyrábějících zrající sýry. Pro sledování cest kontaminace v prvovýrobě a potravinářských provozech je rozhodující typizace L. monocytogenes v surovinách, finálních výrobcích, na zařízení a pracovních plochách výrobní linky.

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info