Informace o projektu
Využití ireverzibilní elektroporace a vysokofrekvenční ireverzibilní elektroporace k léčbě okluzí metalických stentů

Kód projektu
NU21-08-00561
Období řešení
5/2021 - 12/2024
Investor / Programový rámec / typ projektu
Ministerstvo zdravotnictví ČR
Fakulta / Pracoviště MU
Lékařská fakulta
Spolupracující organizace
Vysoké učení technické v Brně/Středoevropský technologický institut

Současné aktivní metody řešení okluze metalických stentů jsou neefektivní, limitovány technickými možnostmi endoluminálních ablačních nástrojů nebo mechanických způsobů rekanalizace. Projekt se zabývá možnostmi řešení okluze metalického stentu pomocí netermálních ablačních technik – ireverzibilní elektroporace a vysokofrekvenční ireverzibilní elektroporace na modelu biologických tkání. Výsledky budou založeny na hodnocení proudových a odporových charakteristik průběhu ablace, histopatologického a imunohistochemického hodnocení viability tkání po ablaci a rozsahu nekrózy. Cílem projektu je vytvoření nástroje pro rekanalizaci uzavřených metalických stentů v klinické praxi.

Cíle udržitelného rozvoje

Masarykova univerzita se hlásí k cílům udržitelného rozvoje OSN, jejichž záměrem je do roku 2030 zlepšit podmínky a kvalitu života na naší planetě.

Cíl udržitelného rozvoje č.  3 – Zdraví a kvalitní život Cíl udržitelného rozvoje č.  4 – Kvalitní vzdělání Cíl udržitelného rozvoje č.  5 – Rovnost mužů a žen Cíl udržitelného rozvoje č.  17 – Partnerství ke splnění cílů

Publikace

Počet publikací: 12


Předchozí 1 2 Další

Používáte starou verzi internetového prohlížeče. Doporučujeme aktualizovat Váš prohlížeč na nejnovější verzi.

Další info